Dolor pelvià postpart
El cos de la dona ha passat per canvis físics diferents durant l’embaràs i el part. Aquests canvis poden generar dolor al postpart
Vulvodinia: un problema femení poc conegut
La vulvodínia és una condició comuna però poc discutida que afecta moltes dones. Es caracteritza per: Ardor o dolor a la vulva durant més de 3 mesos
Pot ser generalitzada o localitzada. I pot provocar: Dificultat en relacions sexuals, Problemes en fer servir tampons o copes menstruals, Incomoditat amb roba ajustada La fisioteràpia del sòl pelvià pot alleujar el dolor i millora de la qualitat de vida.
Coxigodinia
És el dolor localitzat a la zona pèlvica posterior i còccix, amb la sensació de tenir una piloteta a l’anus. El dolor augmenta especialment en estar estat/a i pot millorar en aixecar-se. El seu origen pot ser un part vaginal, una caiguda sobre els glutis o un desequilibri muscular.
Dolor pelvià crònic
És el dolor a la zona de la pelvis, el sòl pelvià i òrgans pèlvics amb més de 6 mesos d’evolució. Afecta les activitats de la vida diària i laborals, emocionals, conductuals i sexuals.
Dolor menstrual-endometriosi
La presència d’endometriosi associa la creació d’adherències pèlviques. De vegades amb menstruacions molt doloroses, l’ús de la radiofreqüència pot millorar aquesta simptomatologia.
Neuràlgia del pudend
És un problema molt dolorós que es produeix per l’atrapament del nervi podent. Es presenta com a dolor en asseure’s per la compressió del nervi, provocant dolor a l’àrea del perineu. Sol ser de llarga evolució i apareix com formigueig, cremor o descàrrega elèctrica.
Es recomana una valoració individual per a un tractament personalitzat. La fisioteràpia pot ajudar a reduir el dolor gràcies a la teràpia manual i l’aplicació de la radiofreqüència.